Gå direkt till innehåll
Aurelius Groups dotterbolag Conaxess Trade Sweden AB har förvärvat Movement Group Nordic AB
Aurelius Groups dotterbolag Conaxess Trade Sweden AB har förvärvat Movement Group Nordic AB

Blogginlägg -

Aurelius Groups dotterbolag Conaxess Trade Sweden AB slutför förvärvet av Movement Group Nordic AB

Vi har tidigare informerat om det planerade förvärvet av Movement och är nu glada att kunna bekräfta att Konkurrensverket formellt har godkänt affären. Det innebär att transaktionen officiellt har genomförts 31 mars.

De två företagen kommer tillsammans att få en stark position i marknaden och ge oss ännu bättre förutsättningar att leverera den högsta servicen till våra nya och befintliga partners och kunder. Vi kommer förstås att växa i storlek, men framförallt addera värdefull erfarenhet och kompetens hos medarbetare och ledare, vilket gör oss till en starkare partner nu och i framtiden.

Movement Group Nordic AB och Conaxess Trade Sweden AB kommer att fortsätta arbeta som separata legala enheter till dess att integrationsprocessen är färdig. Vi förväntar oss att detta arbete är färdigt andra halvan av 2021.

Om Movement

Movement är distributör av snabbrörliga konsumentvaror (FMCG) och erbjuder både fältsäljlösningar och fullskaliga distributörslösningar. Movement representerar ungefär 60 välkända varumärken och verkar inom flera säljkanaler, ex. dagligvaru-, service-, sport- och hälsofackhandeln samt inom restaurang och storhushåll. Med sina 90 år av erfarenhet på den svenska marknaden och med ett dedikerat team, är Movement idag en av nyckelspelarna inom FMCG i Sverige. 2017 förvärvade Movement Ancrona AB, vilket stärkte dess position inom försäljning och marknadsföring. Precis som Conaxess Trade, erbjuder Movement sina varumärkesägare såväl helhetslösningar som anpassade lösningar genom hela värdekedjan. Innan Movement förvärvades av Aurelius var företaget privatägt.

Om Conaxess Trade Group

Conaxess Trade är distributör av snabbrörliga konsumentvaror (FMCG) till detaljhandeln och alternativa säljkanaler. Conaxess (tidigare Valora Trade) representerar stolt ca 300 fina varumärken inom såväl food som non-food. Conaxess Trade Group verkar i alla skandinaviska länder (Danmark, Sverige, Norge och Finland) samt i Österrike och Schweiz. Conaxess är en långsiktig partner som skapar regionala och lokala marknadslösningar för FMCG-produkter för såväl varumärkesägare som kunder. Helhetslösningar, liksom anpassade lösningar, genom hela värdekedjan – från marknadsinsikter och nyckelkundbearbetning till marknadsföring och kategoriarbete samt inköp, logistik, lager och säljlösningar ingår i erbjudandet. Sedan 2016 ägs Conaxess Trade av Aurelius, som är ett av Europas ledande investmentbolag, med långsiktig investeringshorisont och kontor i München, London, Madrid, Amsterdam och Stockholm.

Ämnen

Presskontakt

Jens Gjedrem

Jens Gjedrem

Regional Manager Sweden & Norway Conaxess Trade Sweden AB +47 93 40 63 50

Relaterat innehåll

Inget vanligt säljbolag!

Vår vision är att vara det bästa säljbolaget och distributörsbolaget i Sverige. Med oss får du bred kompetens, högt engagemang och stark affärsmässighet. Vi arbetar transparent, proaktivt och nära våra samarbetspartners för att skapa försäljning ut ur butik. Tillsammans är vi över 100 medarbetare som skapar värde för dina varumärken – varje dag!

Movement Group AB
Flygledaregatan 5b
212 39 Malmö
Sverige