Följ Movement Group AB

Driv, nyfikenhet och ansvar bäddar för utveckling hos Movement!

Blogginlägg   •   Okt 14, 2020 08:29 CEST

Movements Brand Manager Maria & Marknadschef Jenny

Vi älskar att se våra medarbetare utvecklas! Att arbeta på Movement innebär ofta breda ansvarsområden och har man driv, nyfikenhet och ett prestigelöst förhållningssätt har man fina möjligheter att just utvecklas och lära sig massor av nya saker.

Ett exempel på det är vår stjärna Maria Hoffsten som är vår alldeles nyblivna Brand Manager! Hon började som Sälj- och Marknadskoordinator för två och ett halvt år sedan, och har sedan gjort resan till Junior Brand Manager och nu Brand Manager. Under denna tid har hon samtidigt lett ett antal större IT-projekt, varit mycket drivande i Movements branding- och Employer brandingarbete, jobbat med våra konferenser och mycket mer!

Så Maria; Hur känns det i din nya roll?

Det känns otroligt bra! Att vara Brand Manager är en rolig och spännande roll som passar mig perfekt. Jag får vara kreativ, projektleda och samtidigt har jag det ekonomiska ansvaret. Jag ansvarar för flera olika typer av varumärken, så förutom att jag lär mig väldigt mycket om allt så blir dagarna väldigt varierande - vilket passar mig perfekt! 

Vad var det som fick dig att välja Movement? Och vad får dig att stanna?

Den familjära och positiva stämningen! Här får jag möjlighet att driva min egen utveckling tillsammans med min inspirerande chef och fantastiska kollegor som stöttar en. Det som får mig att stanna är att den där goda ”smekmånadsfasen” alla har i början av ett nytt arbete fortfarande sitter kvar, efter 2,5 år. Jag tycker verkligen mitt arbete är jättekul, jag har härliga kollegor och känner att jag kan bidra och får utvecklas!

Vad har du för tips till den som vill driva sin utveckling?

Analysera vad det är i ditt arbete som du tycker är kul och brinner för. Fokusera på det och ta hjälp av din chef för att diskutera hur du kan utvecklas i de uppgifterna. Var proaktiv och kom med egna idéer som kan hjälpa dig att nå ditt mål och våga tänk utanför boxen.

Och så några frågor till Jenny, Marias chef: Vad är det som är speciellt med Maria?

Maria älskar att utvecklas och lära sig nya saker! Det visar hon med sin entusiasm, nyfikenhet och hur hon tar sig an allt med en stor ansvarskänsla. Det gör det extra roligt att få supportera hennes resa hos oss! Dessutom bjuder hon på glädje och skratt varje dag och på fredagsmorgnar kickar hon igång oss alla med Kikki Danielsson i kontorets högtalare.

Vilka förmågor har en framgångsrik Brand Manager?

Att vara Brand Manager innebär i många fall projektledning, så det gäller att man har struktur och arbetar proaktivt för att hålla en bra kvalitet. Man jobbar i nära samarbete med varumärkesägare, byråer, tryckerier och en mängd andra roller inom företaget. Därför behöver man vara en duktig relationsbyggare. Det är en ganska komplex roll att vara Brand Manager just på ett distributörsbolag. Man måste tycka om kombinationen av att driva varumärken med olika spännande aktiviteter och strategier, samtidigt som man jobbar nära sälj och själva affären. Gillar man detta så får man en väldigt varierande och stimulerande roll där ingen dag är den andra lik!