Följ Movement Group AB

Kan danskt butikskoncept fungera i södra Sverige?

Blogginlägg   •   Maj 29, 2019 08:54 CEST

Andreas tillsammans med Palle från Royal Greenland visar Martina konceptet i butik

Det tar endast 15 minuter från Sverige till Danmark men trots närheten så kan det skilja sig hur vi arbetar i butik, hur butikerna ser ut och utbudet av varumärken skiljer sig. För att vi ska vara i framkant och agila så tog vi oss över på studiebesök för att analysera marknaden och se hur vi kan utvecklas i butik. Royal Greenland i Danmark har påbörjat ett nytt koncept med stor framgång för sina bästa kunder, som kallas diamantbutiker. Ett koncept som Peter Bramsell, Movements försäljningschef i Fryst tillsammans med vår säljare Martina Skoglund blev nyfikna på och ville studera närmare. Sagt och gjort, Peter och Martina åkte över till Köpenhamn och mötte upp sina danska kollegor på Royal Greenland: Andreas Thyrrestrup Nielsen, field sales manager och Palle Hein Schmidt, distriktschef.

Arbetet med Royal Greenlands diamantbutiker började i september 2018. De kunde se att butikerna saknade tiden som behövs i kyl-och frysdiskarna. De besökte ett par butiker varje vecka för att se om de kunde öka omsättningen och intäkterna tillsammans med butikerna genom att driva avdelningen med deras produkter.

Andreas Thyrrestrup Nielsen säger ”Detta gav snabbt resultat och vi började titta på hur många butiker vi kunde vara i och om omsättningen var tillräckligt stor eller kunde bli det om vi kom varje vecka. När det var bestämt gjorde vi en konceptbeskrivning där vi klart och tydligt beskrev vad en diamantbutik är, vad butiken kunde förvänta sig för service och vad vi ville ha i utbyte för denna service. Vi skulle ha möjlighet för second placements utanför ordinarie hyllplats i kundströmmen. Butiken skulle hjälpa till med skyltar/ hyllkantsetiketter när vi var i butiken, så vi var säkra på att det fanns pris på produkterna både på ordinarie plats men även på second placements.”

Väl i Köpenhamn besökte de två olika diamantbutiker för att se hur Royal Greenland lagt upp konceptet i butik. Framgången ligger i att de genom en tätare kundrelation och ett ägandeskap av produkter har ökat omsättningen i butiken och breddat sortimentet. ”Nu tittar vi på att ta fram ett liknande koncept som är anpassat för den svenska marknaden. Vår ambition är att kunna starta upp ett antal testbutiker under hösten för att sedan göra en utvärdering och på sikt kunna rulla ut projektet över hela landet” säger Peter Bramsell.