Följ Movement Group AB

Ledarutveckling hos Movement med fokus arbetsmiljö - "visst älskar man lagboken!"

Blogginlägg   •   Jun 10, 2020 07:55 CEST

Jenny Waldelius, Marknadschef på Movement

Movements ledare är grymma – i vårt Winningtemp-index (som mäter välmående och engagemang i företaget) är Ledarskap, Teamkänsla och Engagemang de tre områden där vi har allra högst score.

Att vara ledare inom Movement innebär i de allra flesta fall att leda på distans – det som upplevs utmanande av många i det pandemiläge vi befinner oss i – det är vardagsmat för våra ledare!

För att utveckla sitt ledarskap är det viktigt att få fylla på med kunskap, mötas och utbyta erfarenheter med varandra. I ”normala” lägen träffas vi regelbundet för interna ledarforum i lite olika konstellationer – men i rådande läge får vi ställa om och mötas i Teams istället.

I april checkade Movements ledare in i Teams för att fylla på kunskaper kring vårt arbetsmiljöansvar – med fokus på arbetsmiljölagen och arbetsmiljöföreskrifterna kring systematiskt arbetsmiljöarbete samt organisatorisk och social arbetsmiljö. Helena, vår HR-chef, stod för fakta kring lagrum, tillämpningsområden och rutiner och därefter blev det diskussioner och reflektioner. Grundutbildning för våra nya ledare och repetition för några av våra erfarna ledare.

Jenny Waldelius, Marknadschef på Movement: ”Det är lätt att tänka att nästan allt ansvar gällande arbetsmiljö ligger på arbetsgivaren och möjligen arbetsmiljöombud, men man får inte glömma att alla vi som arbetstagare har ett stort ansvar. Dels i att vi är schyssta kollegor och följer de regler som finns. Det är också viktigt att man rapporterar det som man tycker inte bidrar till en god arbetsmiljö, lämnar synpunkter och även förslag på åtgärder.

Känner mig stolt över hur vi på Movement ligger i framkant gällande vårt arbetsmiljöarbete. Framförallt i hur vi lyssnar på våra medarbetare genom personalklubben och våra veckovisa temperaturmätningar genom Winningtemp. Det är något som vi regelbundet följer upp i respektive team och i ledningsgruppen, genom att diskutera hur vi säkrar att vi fortsätter vara en välmående organisation.”

Mikael Igestrand Johansson, försäljningschef i Färskt & Mejeri säger ”Visst älskar man lagboken! Vi gick igenom allt vi har gjort på företaget och vad vi har planerat framåt. Det var bra att gå igenom allt, och även om lite var repetition är det bra att diskutera och hålla sig uppdaterad.”

Denna vecka är det dags för en workshop i Teams kring Performance Management – hur definierar vi och följer upp prestation, och hur skapar vi ännu bättre förutsättningar för våra medarbetare att lyckas? Utveckling och nätverkande är viktigt i alla lägen – men kanske extra viktigt just nu.