Gå direkt till innehåll
Jimmi kontrollerar bilen närmare.
Jimmi kontrollerar bilen närmare.

Blogginlägg -

Movement satsar på trafiksäkerhetsutbildning

Varför satsar Movement på trafiksäkerhetsutbildning?

Helena Estling, HR-chef Movement säger:
"För flertalet av Movements medarbetare är bilen ett viktigt arbetsverktyg och att navigera säkert i trafiken är en viktig arbetsmiljökunskap. I år satsar vi på Trafiksäkerhetsutbildning tillsammans med Safe @ Work, som utbildar våra medarbetare på fem olika orter under våren, från Umeå i norr till Malmö i söder. "


Förra veckan genomfördes den första i Stockholm och vi passade på att höra med Katarina Gylesjö, säljare i vårt Storstadsteam, om hur det gick.

Hur var utbildningen?
"Den var jättebra med både teoretiska och praktiska moment. Kursledaren var kunnig och pedagogisk. Han var rolig men kunde samtidigt landa i allvaret – vi blev verkligen medvetna om att det här är livsviktiga kunskaper. Det var också väldigt roligt att få träffa sina kollegor, alla var glada att äntligen ses och stämningen var på topp!". 

Vad lärde du dig som du inte visste innan?
"
Jag fick många påminnelser men också rena aha-upplevelser, till exempel kring hur vi packar våra bilar och många bra tips på hur vi kan göra det säkrare. Det gav perspektiv att få testa ett tvärstopp i 7 km/h och inse hur det känns bara i en så låg hastighet. Och att volta med bilen –hur viktigt det är att bältet sitter rätt i en sådan situation. Vi fick göra bromstest både på vanlig asfalt och på vinterväglag samt träna på att väja när det är halt. Jag tror att vi alla missbedömde bromssträckan i högre hastigheter. Man påminns om att det är otroligt viktigt att hålla hastigheten och att anpassa hastigheten efter väglag.

Vad skulle du skicka med för tips till alla som är ute på vägarna?

  • Att bältet sitter rätt, på de hårdare delarna av kroppen. Detta justeras på sidan.
  • Alltid spänna fast last så mycket man kan. Vi kör omkring med en del varuprover och material, det här blev en påminnelse att packa väl och säkra lasten.
  • Spänna säkerhetsbältena där bak även om ingen sitter där, det skyddar dig vid en kollision.

Ämnen

Kategorier

Inget vanligt säljbolag!

Vår vision är att vara det bästa säljbolaget och distributörsbolaget i Sverige. Med oss får du bred kompetens, högt engagemang och stark affärsmässighet. Vi arbetar transparent, proaktivt och nära våra samarbetspartners för att skapa försäljning ut ur butik. Tillsammans är vi över 100 medarbetare som skapar värde för dina varumärken – varje dag!

Movement Group AB
Flygledaregatan 5b
212 39 Malmö
Sverige