Följ Movement Group AB

Utvecklingsmöjligheter på Movement!

Blogginlägg   •   Maj 12, 2020 08:21 CEST

På Movement vill vi tillvarata våra medarbetares kompetens och låta var och en komma till sin rätt – vi tycker också att det är viktigt att man känner att man kan utvecklas med oss! När vi rekryterar regionchefer jobbar vi därför nästan alltid med internrekrytering.

Under våren har vi tillsatt regionchefer i två av våra säljkårer, Susanne Adolfsson i vår DVH-kår Nonfood & Kolonial, och Andreas Stark i en av våra säljkårer inom Servicehandeln & Nära-butikerna. Både Susanne och Andreas är grymma, rutinerade säljare som varit med oss under 10 resp 6 år, och som nu har tagit ett steg till en bredare roll.

Som regionchef inom Movement är du vanligtvis kvar i din tjänst som fältsäljare halva din tid, och har fullskaligt personalansvar för ditt regionteam andra halvan. Det är på ett sätt att få det bästa av två världar och samtidigt få prova på och utveckla sitt ledarskap – kanske med en Försäljningschefsroll som nästa steg.

Andreas har bara hunnit vara i sin roll några veckor, medan Susanne hunnit med tre månader som Regionchef. Vi kollar läget med de båda nykläckta cheferna!

Hur känns det?

Susanne: Jag tycker att det känns jättebra och kul. Fantastiskt roligt att få möjlighet att påverka mer – och att stötta och coacha säljarna att uppnå de resultat vi vill nå tillsammans med våra samarbetspartners.

Andreas: Det känns jätteroligt att få möjlighet att få utvecklas inom företaget, har trivts bra i många år men nu var det dags!

Vad är det som lockar dig i regionchefstjänsten?

Andreas: Jag älskar försäljning, att utvecklas och hjälpa andra att utvecklas. Jag känner mig redo att få ett bredare perspektiv och ta ett större ansvar.

Susanne: Mig lockade verkligen möjligheten till inflytande, att kunna påverka mer och bidra med min erfarenhet.

Hur har din första tid som regionchef varit?

Susanne: Full fart och väldigt roligt! Har lärt mig massor om Argus, hur man bygger upp våra dashboards och gör prognoser, att planera konferenser och att arbeta närmare våra samarbetspartners. Det här är världens roligaste jobb, att få driva teamet och företaget framåt och samtidigt ha ena benet kvar i säljyrket.

Andreas: Jag känner att jag har haft bra koll på affären och verksamheten innan också, men med regionchefsrollen har jag redan fått en ännu bredare förståelse.

Båda säger att de har blivit väl emottagen av sina kollegor, att de tror på dem och stöttar dem. En bra start för våra nya ledare helt enkelt!