Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Behåll dina matvanor med Fava Mills protein- och fiberrika nyheter

Svenskarna gillar traditioner, i alla fall när det gäller vardagsmaten. De tio vanligaste rätterna står nämligen för över 60 procent av maten i landets kök. Med nyheterna Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiff blir det enklare byta ut köttet i favoriterna – men fortsätta använda de gamla favoritrecepten.

Efter att på kort tid blivit storsäljare i Finland, kommer nu Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiff till Sverige.

-Vår färs och våra bönor är både protein- och fiberrika. De görs på bondbönor som odlas och skördas i Finland. Tillverkningen sker i Österbotten, säger Tomi Järvenpää, vd på Verso Food Oy som står bakom Fava Mill.

Med Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiff kan du använda dina klassiska recept, men byta ut köttet. Ett enkelt sätt för till exempel barnfamiljen att äta vegetariskt någon gång i veckan.

Och snabbt går det!

-Varorna är inte frysta, så det är bara att sätta igång direkt. En maträtt som spaghetti och bönfärssås lagar du på tio minuter. Och vi får massor av beröm av våra kunder för att smakerna är riktigt goda, fortsätter Tomi Järvenpää.

Fava Mill färs och bönor innehåller inga ingredienser med animaliskt ursprung och inga konserveringsmedel. Stärkelsen som ingår är inte genetiskt modifierad.

-Självfallet finns veganer också i vår målgrupp. Vill du äta god mat som inte fraktats över halva jordklotet, är Fava Mill ett intressant och etiskt val, säger Tomi Järvenpää.

Fava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiff säljs i utvalda Hemköps- och Coop-butiker från och med 11 september. Förpackningarna räcker till 2-3 portioner. Följande smaker finns:

Fava Mill Bondbönefärs Original
Fava Mill Bondbönefärs Texmex
Fava Mill Bondbönebiff Original
Fava Mill Bondbönebiff Rödbeta
Fava Mill Bondbönebiff Orientalisk

För mer information
Camilla Jensell, Ancrona
camilla.jensell@ancrona.se
070-746 07 42

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Verso Food Oy är ett finskt livsmedelsföretag som utvecklar mat från finska bondbönor. Hörnstenar för verksamheten är att erbjuda konsumenter näringsmässigt balanserade, etiska och ekologiska vegetariska produkter som smakar gott. Bolaget marknadsför även bondbönegranola, bondbönekrossblandning samt förkokta ekologiska bondbönor. Verso Foods nettoomsättning tiofaldigades upp till 2 miljoner euro år 2016 jämfört med föregående år.

Ancrona AB är ett av Sveriges största oberoende sälj- och importföretagen för snabbrörliga konsumentvaror. Företaget erbjuder kvalificerade och rikstäckande helhetslösningar kring marknadsföring, försäljning och distribution. I portföljen finns ett antal välkända produkter och varumärken från ledande svenska och internationella leverantörer. Ancrona har verkat inom svensk dagligvaruhandel sedan 1927 och ingår sedan 2009 i FMCG Business Partner Group. Ancrona har utsetts till Årets Agent 2015 av branchorganisationen Agenturföretagen / Association of Trade Partner Sweden.

Läs mer på www.ancrona.se


Inget vanligt säljbolag!

Vår vision är att vara det bästa säljbolaget och distributörsbolaget i Sverige. Med oss får du bred kompetens, högt engagemang och stark affärsmässighet. Vi arbetar transparent, proaktivt och nära våra samarbetspartners för att skapa försäljning ut ur butik. Tillsammans är vi över 100 medarbetare som skapar värde för dina varumärken – varje dag!

Movement Group AB
Flygledaregatan 5b
212 39 Malmö
Sverige