Följ Movement Group AB

BFree och Movement vill få fler att njuta av glutenfria fullkornswraps och stenugnsbakade pitabröd

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2020 08:08 CEST

Sortimentet består av glutenfria fullkornswraps och stenugnsbakade pitabröd.

BFree är tillverkare av välsmakande glutenfria produkter som är baserade på noga utvalda och hälsosamma ingredienser. Företaget startade sin resa i Irland 2011 med ett mål om att kunder ska kunna köpa med sig gluten-och vetefria alternativ från deras favoritbageri. Tre år senare lanserades produkterna i Sverige och idag finns de på alla kedjor. Sortimentet består av glutenfria fullkornswraps och stenugnsbakade pitabröd. De är baserade på bland annat quinoamjöl och ärtprotein samt är fria från gluten, ägg, mjölk. BFree vill att deras wraps och pitabröd ska upplevas och kunna njutas av alla.

BFree inleder ett distributörssamarbete med Movement där samarbetet innefattar allt från logistik till säljbearbetning av Movements specialiserade säljkår som kommer arbeta för ökad synlighet och tillgänglighet i butik. 

Freya Ivory, Business Development Manager på BFree glädjs åt det kommande samarbetet: ”Som ett internationellt varumärke är det verkligen viktigt för oss att samarbeta med experter på internationella marknader. Vi har haft en riktigt bra tillväxt i Sverige under de senaste åren och vi är verkligen glada över vårt nya samarbete med Movement eftersom vi tror att deras erfarenhet och expertis kommer att hjälpa oss att uppnå våra ambitiösa tillväxtplaner och nå nästa nivå”.

Frank Somander, Commercial Director på Movement Group säger: ”BFree har otroligt kvalitativa och välsmakande brödprodukter som är helt fria från bland annat gluten, mjölk, ägg och med andra ord är det bröd som alla kan njuta av. Det är produkter som ligger helt rätt i tiden och har stor potential att ta plats på fler middagsbord i Sverige. I dagsläget finns det en fullkornswrap och ett stenugnsbakat pitabröd ute i landets butiker och vi ser verkligen fram emot att fler ska få upptäcka dessa goda bröd framöver. Vi har stora förväntningar och planer för hur detta samarbete kommer att utvecklas framåt”.

För mer information kontakta:

BFree
Freya Ivory
Business Development Manager
+353 86 371 96 59
f.ivory@bfreefoods.com

Movement
Frank Somander
Commercial Director
+46 (0)70 092 98 75
frank.somander@movementgroup.se           

Vår vision är att vara det bästa säljbolaget och distributörsbolaget i Sverige. Med oss får du bred kompetens, högt engagemang och stark affärsmässighet. Vi arbetar transparent, proaktivt och nära våra samarbetspartners för att skapa försäljning ut ur butik. Tillsammans är vi över 100 medarbetare som skapar värde för dina varumärken – varje dag!