Följ Movement Group AB

Bic Nordic inleder samarbete med Ancrona inom dagligvaruhandeln from 1 mars 2013

Pressmeddelande   •   Jan 21, 2013 16:15 CET


Förhandlingar och diskussioner har pågått under en tid vilket från och med mars resulterar i ett säljsamarbete, där Ancrona tar över säljuppdraget på butik för Bic’s produkter inom både dagligvaru- och servicehandeln. BIC behåller såsom tidigare sin organisation inom KAM och har således all kontakt med de centrala kedjorna.

” Vi hälsar BIC Nordic varmt välkomna till Ancrona och vi ser verkligen fram emot att gemensamt utveckla BIC’s affär . Detta gör oss också ännu starkare inom non-food och i och med detta så tar vi ytterligare ett steg i vår utveckling. ” säger Peter Nordwall.

”Ancrona kommer att arbeta med att stärka närvaron av Bic’s rakhyvlar, tändare och skrivmaterial i butik med sin säljkår som är specialiserade på skönhet & hälsa vilket vi ser som mycket positivt”säger Mathias Freiholtz på Bic Nordic AB.

För mer information kontakta:

Mathias Freiholtz VD på Bic Nordic AB
Mail: mathias.freiholtz@bicworld.com             Mobil: 070-6366030

Peter Nordwall VD på Ancrona AB
Mail: peter.nordwall@ancrona.se                    Mobil: 073-397 85 00

Om Ancrona:

Ancrona AB är ett av Sveriges största sälj- och importföretag för snabbrörliga konsumentvaror. Företaget erbjuder kvalificerade och rikstäckande helhetslösningar kring marknadsföring, försäljning och distribution. I portföljen finns ett antal välkända produkter och varumärken från ledande svenska och internationella leverantörer. Ancrona har verkat inom svensk dagligvaruhandel sedan 1927 och ingår sedan 2009 i FMCG Group AB.

Om Bic Nordic:

Bic Nordic AB är ett helägt dotterbolag till det internationella franska börsnoterade bolaget Societe Bic. Koncernen är världsomfattande med nästan 10.000 medarbetare i 65 länder. I Norden är BIC sedan 1959 representerat med bolag i Sverige med filialer i Danmark och Finland. Övriga Nordiska länder är representerade via distributörer. Det Nordiska huvudkontoret ligger i Göteborg. BIC koncernen tillverkar och omsätter produkter inom tre huvudområden; Skrivmateriel, tändare och rakhyvlar. Verksamheten omfattar kända varumärken såsom BIC, Tipp-Ex, Bic Kids och UHU.

Ancrona AB är ett av Sveriges största oberoende sälj- och importföretagen för snabbrörliga konsumentvaror. Företaget erbjuder kvalificerade och rikstäckande helhetslösningar kring marknadsföring, försäljning och distribution. I portföljen finns ett antal välkända produkter och varumärken från ledande svenska och internationella leverantörer. Ancrona har verkat inom svensk dagligvaruhandel sedan 1927 och ingår sedan 2009 i FMCG Business Partner Group. Läs mer på www.ancrona.se   

Bifogade filer

PDF-dokument