Gå direkt till innehåll
Ella’s Kitchen lanserar 100 % ekologiska maträtter för barn från 8 månader

Pressmeddelande -

Ella’s Kitchen lanserar 100 % ekologiska maträtter för barn från 8 månader

Ella’s Kitchen lanserade de första klämpåsarna med frukt smoothies och frukt + grönsakspuré inom barnmatssegmentet 2009 och det har varit en växande succé. Nu lanseras fyra populära rätter för små barn från 8 månader i en påse av mjukplast. Den är lätt att ta med sig, enkel att värma i mikron, perfekt portionsstorlek och konsistens för knattar på 8 månader samt lätt att återvinna – vilket gillas av både mammor och pappor. Maträtterna för 8 månader är 100 % ekologiska och innehåller lagom stora bitar som passar för åldern. Med en transparant botten kan man dessutom se maten genom påsen.

Ella’s Kitchens maträtter kommer i 4 smaskiga varianter:
- Spaghetti Bolognese med ost
- Biffig Biffgryta med potatis
- Nam-nam Kyckling med ris
- Härlig Tomat + Pasta med mycket grönsaker

Produkterna finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker och kostar 18:90-19:90. Innehåller 190 gram per påse.

Ella´s kitchen har med sitt koncept tillvaratagit konsumentens intresse för ekologi, naturliga råvaror och on-the go produkter. Detta tillsammans med en praktisk och rolig förpackningslösning, har gjort att Ella´s Kitchen uppnått drygt 10 % marknadsandel inom konserverad barnmat. Det känns otroligt roligt att få ha varit med att bygga upp Ella’s Kitchens varumärke i Sverige”, säger Sophie Ramsten, Marknadschef Ella’s Kitchen Sverige.

Svenska konsumenter väljer i allt större utsträckning ekologisk barnmat. Ella’s Kitchens barnmat gjord av 100 % ekologiska råvaror är en av uppstickarna med praktiska produkter för mamma och pappa som är roliga för de små. Tanken bakom Ella’s Kitchen är att erbjuda barn och föräldrar mat som är bra i avseende; hälsosam, ekologisk och med en förpackning av mjukplast som går att återvinna.

Ämnen

Kategorier


Ella’s Kitchen lanserades av Paul Lindley (Ellas pappa) 2006 i Storbritannien. Han tycker att små barn också ska ha en möjlighet att äta bra ekologisk mat som både är nyttig, smakrik, rolig och behändig. I en undersökning av Mum’s Views Ltd. 2009 blev Ella’s Kitchen det mest betrodda varumärket av alla barnmatsproducenter i Storbritannien. I Sverige består sortimentet av smoothies, frukost/mellanmål, varmrätter och fruktpuréer. Ella’s Kitchens omsättning i Sverige är omkring 40 miljoner konsumentkronor. 

Inget vanligt säljbolag!

Vår vision är att vara det bästa säljbolaget och distributörsbolaget i Sverige. Med oss får du bred kompetens, högt engagemang och stark affärsmässighet. Vi arbetar transparent, proaktivt och nära våra samarbetspartners för att skapa försäljning ut ur butik. Tillsammans är vi över 100 medarbetare som skapar värde för dina varumärken – varje dag!

Movement Group AB
Flygledaregatan 5b
212 39 Malmö
Sverige