Följ Movement Group AB

Ella´s Kitchen lanserar spännande och smakfulla ekologiska maträtter!

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2017 07:00 CEST

Nya maträtter från Ella´s Kitchen

Ella´s Kitchen lanserar fyra stycken ekologiska maträtter med fokus på att ge små smaklökar ett spännande och roligt smakäventyr!

2009 introducerade Ella´s Kitchen klämpåsen för mammor och pappor på den svenska marknaden. Det blev snabbt en succé och numera hittar vi ett flertal varianter och varumärken i barnmatshyllan. Ella´s Kitchen har under åren lanserat ett brett sortiment av klämpåsar och har idag smoothies, puréer, olika varianter av lite mer mättande mellis och sedan hösten 2016 även gröt i den populära förpackningen.

"Det säljs fler och fler klämpåsar varje år och idag är det ett självklart och praktiskt alternativ för småbarnsföräldrar. Vi blir dagligen kontaktade av mammor och pappor som önskar att vi ska lansera maträtter, så det känns extra kul att kunna tillgodose detta nu" berättar Jenny Waldelius, Ella´s Kitchen.

V.14 lanseras fyra stycken mumsiga ekologiska maträtter från 7 månader. Biffgryta, Mexikansk kyckling, Grönsakslasagne och Grönsaksrisotto. Ella´s Kitchen har verkligen fokuserat på smakerna och mixar traditionella recept med en exotisk tvist och vågar använda både kryddor och örter i sina rätter. Du finner till exempel basilika, persilja, kummin och mejram i dem -allt för att ge unika och intressanta upplevelser för små smaklökar. I djupintervjuer som gjordes i januari med småbarnsföräldrar i Sverige så framkom det att de gärna vill låta sina barn få uppleva världen genom smaker och att de själva ofta adderar kryddor och örter till färdig barnmat. 

"Vi vet att de första åren i livet är viktiga för att skapa ett kärleksfullt förhållande till mat och tycker att smakupplevelsen ska vara ett spännande och roligt äventyr för de små. Med kryddor och örter, riktigt bra råvaror från ekologiska gårdar med prisbelönt djurhållning och en variation av grönsaker vill vi ge massor av matglädje till små foodisar." förklarar Jenny Waldelius, Ella´s Kitchen Sverige.

Ella´s Kitchens maträtter kan ätas rumstempererade när du och din lilla är ute i farten, eller enkelt värmas upp i ett vattenbad. De är 130 gram och finns i ICA och Citygrossbutiker från v.14 2017.

Ella´s Kitchen lanserades av Paul Lindley, Ellas pappa, 2006 i Storbritannien. Han tycker att små barn också ska ha en möjlighet att äta bra ekologisk mat som både är nyttig, smakrik, rolig och behändig. 2009 lanserades Ella´s Kitchen i Sverige i samarbete med Ancrona och det blev snabbt en succé som förändrade barnmatskategorin med sina klämpåsar. 2011 utsågs Ella’s Kitchen till Årets Produkt inom Dagligvaruhandeln i Sverige. Det svenska sortimentet består av smoothies, mellanmål, fruktpuréer, grönsakspuréer, snacks, gröt och maträtter. Läs mer på www.ellaskitchen.se eller www.facebook.com/ellaskitchensverige

Ancrona AB är ett av Sveriges största oberoende sälj- och importföretagen för snabbrörliga konsumentvaror. Företaget erbjuder kvalificerade och rikstäckande helhetslösningar kring marknadsföring, försäljning och distribution. I portföljen finns ett antal välkända produkter och varumärken från ledande svenska och internationella leverantörer. Ancrona har verkat inom svensk dagligvaruhandel sedan 1927 och ingår sedan 2009 i FMCG Business Partner Group. Ancrona har utsetts till Årets Agent 2015 av branchorganisationen Agenturföretagen / Association of Trade Partner Sweden. Läs mer på www.ancrona.se