Gå direkt till innehåll
Läskande alkoholfri nyhet!

Pressmeddelande -

Läskande alkoholfri nyhet!

Nu är det premiär för Clausthaler Lemon Shandy – en alkoholfri öl med smak av citron. I en tid då det är trendigt att måna om sin hälsa och fler väljer ett hälsosammare liv passar den här alkoholfria drycken perfekt. Nu till sommaren är en shandy den alldeles perfekta törstsläckaren!

Shandy är det engelska ordet för öl blandat med lemonad. Clausthaler Lemon Shandy består av 40% alkoholfri Clausthaler och 60% läsk med citronsmak. Clausthaler Lemon Shandy har en alkoholhalt på 0,2%.  Smaksatt öl är en trend som växer starkt i övriga världen och nu är den trenden även här i Sverige.

”Fler och fler väljer idag ett alkoholfritt alternativ. Därför har vi utökat vårt alkoholfria sortiment med en Shandy. Clausthaler Lemon Shandy är den första alkoholfria Shandyn på dagligvaruhandeln ” säger Sophie Ramsten, Marknadschef.

Det alkoholfria utbudet har blivit större på både Systembolaget och inom dagligvaruhandeln. Idag kan man hitta 4-5 olika ölmärken på hyllan som är alkoholfria. Kunderna kräver idag att det finns ett brett utbud att välja emellan. Marknaden för alkoholfritt öl har ökat stadigt med 20-30% årligen de senaste fem åren. På Systembolaget har försäljningen av alkoholfritt ökat med 35,3% under kvartal 1 2012, det är den största ökningen någonsin. Inom dagligvaruhandeln ser man samma trend.

Clausthalers produkter är prisbelönta – Clausthaler har vunnit World Beer Awards (WBA) för alkoholsvaga öl under flera år i rad. Nu senast 2011.

Hälsotrenden får oss att välja alkoholfritt:

  • Man är idag mer mån om vad man äter och dricker.
  • Man vill också ha en mer vuxen smak och snyggare förpackning.
  • Man vill kunna erbjuda ett glas öl eller vin utan alkohol till de som föredrar alkoholfritt i en snygg  flaska.
  • Allt vanligare bland yngre att avstå från alkohol. Det är coolt att vara nykter!

Clausthaler Lemon Shandy finns idag på de flesta välsorterade livsmedelsbutiker. Konsumentpris ca 11:90-12:90.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ancrona AB är ett av Sveriges största oberoende sälj- och importföretagen för snabbrörliga konsumentvaror. Företaget erbjuder kvalificerade och rikstäckande helhetslösningar kring marknadsföring, försäljning och distribution. I portföljen finns ett antal välkända produkter och varumärken från ledande svenska och internationella leverantörer. Ancrona har verkat inom svensk dagligvaruhandel sedan 1927 och ingår sedan 2009 i FMCG Business Partner Group. Läs mer på www.ancrona.se   

Inget vanligt säljbolag!

Vår vision är att vara det bästa säljbolaget och distributörsbolaget i Sverige. Med oss får du bred kompetens, högt engagemang och stark affärsmässighet. Vi arbetar transparent, proaktivt och nära våra samarbetspartners för att skapa försäljning ut ur butik. Tillsammans är vi över 100 medarbetare som skapar värde för dina varumärken – varje dag!

Movement Group AB
Flygledaregatan 5b
212 39 Malmö
Sverige