Gå direkt till innehåll
Lyckan att prova mat för första gången!

Pressmeddelande -

Lyckan att prova mat för första gången!

Första smakerna från Ella’s Kitchen.

Vi vuxna människor har 10000 smaklökar i munnen. Ett barn har 30000! Inte konstigt att det blir en smakexplosion första gången ditt barn testar en ny smak. Enligt experter behöver man inte börja ge sitt barn vanlig mat förrän vid sex månaders ålder. Men man kan prova så smått!

– Första Smakerna är perfekta smakportioner för nyfikna smaklökar, säger Ida Petterson, produktchef på Ella’s Kitchen i Sverige. De är 100% ekologiska ångkokta grönsaker eller mosade katrinplommon.Första Smakerna finns i smakerna Palsternacka, Sötpotatis, Morötter och Katrinplommon. Lagom milda för att ett barn ska älska dem direkt. Fast så lätt är det nog inte för någon…

Det gäller att ha tålamod och smaka om och om igen.

Det är viktigt att rusta sig med mycket tålamod när ens bebis ska börja smaka mat. Det vet de flesta som gått igenom det.

– Ett barn kan behöva upp till 18 gånger för att gilla en ny smak, säger Ida. Jag har mött många föräldrar som idag har stora barn, och som hade önskat att de visste det när de provade mat. Som testade nya smaker gång på gång. Som bytte till en ny smak varje gång deras barn gjorde grimaser och spottade ut maten. Alla barn är individuella, men ett bra tips är börja med en smak i taget, och hålla sig till den. Helst en grönsak, mosade frukter går oftast bra ändå.

Ämnen

Taggar


Ella’s Kitchen grundades i England, av Paul Lindley för att ”min dotter Ella, och hela hennes generation, ska ha möjlighet att äta nyttig mat och samtidigt upptäcka att hälsosam mat både kan vara lekfull, god och häftig på samma gång”. Missionen är att utveckla hälsosamma matvanor som håller livet ut. Detta genom att erbjuda ett brett sortiment av god, naturlig och hälsosam 100 % ekologisk mat för bebisar och mindre barn, som är praktiska för mammor + pappor och lekfulla för de små. Läs mer på ellaskitchen.se

Inget vanligt säljbolag!

Vår vision är att vara det bästa säljbolaget och distributörsbolaget i Sverige. Med oss får du bred kompetens, högt engagemang och stark affärsmässighet. Vi arbetar transparent, proaktivt och nära våra samarbetspartners för att skapa försäljning ut ur butik. Tillsammans är vi över 100 medarbetare som skapar värde för dina varumärken – varje dag!

Movement Group AB
Flygledaregatan 5b
212 39 Malmö
Sverige