Följ Movement Group AB

Movement rekryterar koncernchef från Essity och etablerar verksamhet i Norge

Pressmeddelande   •   Apr 17, 2018 16:00 CEST

Jennifer Friman

Idag meddelar styrelsen i Movement Group Nordic AB att Jennifer Friman är anställd som koncernchef och VD i bolaget. Hon kommer även vara VD i de svenska dotterbolagen Movement Sales Partner AB och Ancrona AB.

Hon kommer senast från rollen som Commercial Director på Essity Hygiene and Health AB (tidigare SCA Hygiene Products), där hon varit ansvarig för den svenska affären och varumärken som Libero, Libresse, Tena och Edet. Hon tillträder sin nya roll den 1 september 2018. ”Vi är glada över att ha rekryterat Jennifer Friman som ny VD och koncernchef. Jennifer har arbetat i en rad olika kommersiella roller, både inom försäljning och marknadsföring. Hon har därmed en mycket bred erfarenhet inom alla Movements tjänsteområden. Hennes uppskattade ledarskap och goda affärsförmåga blir en tillgång för våra kunder, uppdragsgivare och medarbetare”, uttalar Torbjörn Karlsson (styrelseordförande i Movement Group).

Nuvarande VD i Movement Sales Partner, Per Ericsson, som fyller 60 år under hösten lämnar Movement vid årsskiftet 2018/19. ”Per har varit VD för Movement Sales Partner i 21 år. Under dessa åren har verksamheten haft en fantastisk utveckling. Genom sitt gedigna ledarskap har Per varit helt central i denna utvecklingen”, säger Torbjörn Karlsson. Peter Nordwall, nuvarande VD i Ancrona, kommer att gå in i en ny koncernövergripande roll med fokus på affärsutveckling och tillväxtuppdrag. ”Vi är närmare 150 medarbetare som varje dag arbetar för att skapa tillväxt för våra uppdragsgivare. Samtidigt fortsätter vår egen tillväxtresa. Därför blir det viktigt att Peter med sin långa och allsidiga erfarenhet kan fokusera på affärsutveckling och jobba nära Jennifer i vår strategiska utveckling”, understryker Torbjörn Karlsson.

Samtidigt meddelar styrelsen att Ancrona byter namn till Movement Business Partner AB. ”Det är helt rätt att samla alla våra verksamheter under Movement-varumärket. Vi kommer fortsätta vår tillväxtresa och genom ytterligare samordning utveckla ett allt mer konkurrenskraftigt erbjudande. Vi skall vara den ledande Route-to-Market partnern för varumärkesleverantörer som vill utveckla sin marknadsposition”, säger Peter Nordwall i en kommentar. Bolagen kommer även fortsättningsvis specialisera sina verksamheter med syftet att kunna erbjuda en bredare och mer konkurrenskraftig tjänsteportfölj till nuvarande och blivande uppdragsgivare. Det gäller för aktörer som redan är etablerade på den svenska marknaden såväl som varumärkesleverantörer som önskar etablera sig här.

Movement Group har tidigare varit öppna med sin nordiska ambition. Nu tar bolaget nästa steg i utvecklingen genom att etablera sig på den norska marknaden. Nyckelpersonerna är rekryterade och Movement Business Partner Norway AS drar igång verksamheten innan sommaren i år. ”Etableringen i Norge är ett naturligt steg för att kunna möta efterfrågan för Movements tjänster från såväl befintliga som nya uppdragsgivare på den norska marknaden”, kommenterar Torbjörn Karlsson.

Om Movement Sales Partner AB:

I mer än 50 år har Movement Sales Partner erbjudit specialiserade säljtjänster till aktörer på den svenska dagligvarumarknaden. Bolaget har specialiserat sig på säljtjänster till dagligvaruhandeln och restaurangsektorn. http://www.movementsalespartner.se

Om Movement Business Partner AB (f.d. Ancrona):

Ett av Sveriges större route-to-market företag för snabbrörliga konsumentvaror. Bolaget firade sitt 90-årsjubileum i 2017.

Om Movement Business Partner Norway AS:

Under etablering – erbjuder sälj- och marketingtjänster för varumärkesleverantörer som vill utveckla sina verksamheter på den norska marknaden.