Följ Movement Group AB

Orkla Confectionery & Snacks i samarbete med Ancrona

Pressmeddelande   •   Jun 24, 2015 14:00 CEST

Orkla Confectionery & Snacks Sverige, med varumärkena OLW och Göteborgs Kex, och Ancrona har tecknat ett servicehandelsavtal. Avtalet innebär att Ancrona tar över säljuppdraget på butik för varumärkena OLW och Göteborgs Kex. Orkla behåller såsom tidigare sin organisation inom KAM och har således all kontakt med de centrala kedjorna.

"Vi är jätteglada att få hälsa Orkla Confectionery & Snacks välkomna till Ancrona och ser fram emot att tillsammans få utveckla varumärkena och driva försäljningen inom servicehandeln. I och med vårt nya samarbete med Orklas starka varumärkesportfölj kommer vi att komma ut i handeln med en av de starkaste portföljerna på marknaden. Våra starka säljare inom SVH kommer att se till att marknadssatsningar optimeras på bästa sätt i alla besöksbutiker", säger Camilla Jensell, Commercial Manager Ancrona.


Ancronas portfölj på servicehandeln innehåller idag bl.a. Wrigleys, BIC och Mars och är ett av Sveriges största oberoende sälj- och importföretag för snabbrörliga konsumentvaror. Avtalet mellan Ancrona och Orkla Confectionery & Snacks Sverige träder i kraft 1 augusti 2015.

    "Vi ser Ancrona som en trygg och etablerad samarbetspartner inom Svensk Servicehandel. Servicehandeln är en växande marknad och vi är övertygade om att Ancrona kommer att möta våra förväntningar inom både försäljning och distribution", säger Henrik Julin, vd Orkla Confectionery & Snacks Sverige.


För mer information kontakta:
Camilla Jensell, Commercial Manager på Ancrona AB
Mobil: 070-746 07 42
E-post:camilla.jensell@ancrona.se

Stina Petrini, Kommunikationschef, Orkla Confectionery & Snacks Sverige
Tel: 08-580 07 875
E-post:stina.petrini@orkla.se

Ancrona AB är ett av Sveriges största oberoende sälj- och importföretag för snabbrörliga konsumentvaror. Företaget erbjuder kvalificerade och rikstäckande helhetslösningar kring marknadsföring, försäljning och distribution. I portföljen finns ett antal välkända produkter och varumärken från ledande svenska och internationella leverantörer. Ancrona har verkat inom svensk dagligvaruhandel sedan 1927 och ingår sedan 2009 i FMCG Business Partner Group. Ancrona har utsetts till Årets Agent 2015 av branchorganisationen Agenturföretagen / Association of Trade Partner Sweden.

Läs mer på www.ancrona.se

Orkla Confectionery & Snacks Sverige är marknadsledande kex- och snacksleverantör med många av Sveriges mest älskade varumärken så som OLW, Cheez doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Brago och Utvalda. Med över 600 medarbetare och anläggningar på fyra orter i Sverige erbjuds produkter med hög kvalitet kombinerat med god smak samt alltid inom räckhåll.

Orkla Confectionery & Snacks Sverige ingår i den norska börsnoterade Orkla-koncernen. 2013 hade koncernen en omsättning på 33 miljarder norska kronor.


Bifogade filer

PDF-dokument