Gå direkt till innehåll
Vinterns stora återvinningstävling engagerar miljövänliga småbarnsföräldrar

Pressmeddelande -

Vinterns stora återvinningstävling engagerar miljövänliga småbarnsföräldrar

Fram till den 31 januari 2013 pågår vinterns stora återvinningstävling med Ella’s Kitchen. Tävlingen uppmärksammar det unika återvinningsinitiativet Ella’s Kitchen-brigaden, där konsumenter erbjuds att ge nytt liv åt sina använda barnmatsförpackingar samtidigt som de stödjer välgörande ändamål. Småbarnsföräldrar landet runt uppmanas nu att delta och hjälpa planeten, en förpackning i taget. En duktig deltagare som redan hjälper till är Helén Kvarnlöf.

Vi källsorterar allting hemma. Innan tyckte jag det var svårt att veta hur förpackningarna skulle sorteras då de innehåller både plast och metall, men med brigaden löstes detta problem. Dessutom är det inte krångligt att vara med. Jag förvarar dem med resten av hushållets återvinning för att sedan skicka in när jag samlat ihop ett par stycken”, säger Helén Kvarnlöf.

Tack vare ett samarbete mellan Ella’s Kitchen och det nytänkande återvinningsföretaget TerraCycle kan deltagare skicka in använda barnmatsförpackningar gratis via Posten. Fraktsedlar finns att ladda ner från TerraCycles hemsida. Istället för att använda nytt råmaterial samarbetar TerraCycle med producenter och konsumenter och ser till att skräpet återvinns eller ”upcyclas” till användbara produkter, samtidigt som man sparar på miljön för framtida generationer. För varje inskickad barnmatsförpackning går dessutom 20 öre till välgörenhet i form av välgörenhetspoäng.

Vintertävlingen är uppdelad i två delar, där det finns chans att vinna både upcyclade väskor och välgörenhetsdonationer till ett värde av 1000 kr. Den ena delen är en insamlingstävling där den som samlat in flest barnmatsförpackningar under två månader vinner 500 kr att skänka till välgörenhet och en upcyclad Ella’s Kitchen-väska fylld med mumsig 100% ekologisk barnmat. Den andra delen är en slumpvis dragning där alla som skickar in en försändelse med minst 10 förpackningar automatiskt är med och tävlar om väskor fyllda med mumsig Ella’s Kitchen-barnmat. Alla kan delta, men först måste man gå med i Ella’s Kitchen-brigaden på www.terracycle.se, vilket är både enkelt och gratis.

Sarah Bright från Ella’s Kitchen kommenterar: “Vi vill att våra barn växer upp och blir stora och starka, men vi vill också se till att världen som de växer upp i är trygg och hållbar. Att delta i Terracycle’s insamlingsprogram, Ella’s Kitchen- brigaden för förpackningar så bidrar man till en minskad resursförbrukning. Ella’s Kitchen-brigaden innebär att föräldrar kan ge mat åt sina barn utan att behöva oroa sig för vilka följderna skulle kunna bli av det annars bortkastade skräpet. Genom samarbetet med TerraCycle kombinerar Ella’s Kitchen sin passion för att kunna ge barn rolig och nyttig mat med sin passion för att ta hand om vår miljö”.

****

Mer information:

 

Om Ella’s Kitchen

Ella’s Kitchens vision är att hjälpa bebisar och små barn att äta mer hälsosam mat och att bidra till att utveckla nyttiga matvanor för hela livet. Ellas pappa Paul Lindley startade företaget för sex år sedan och har själv alltid prioriterat vikten av hälsosam och näringsinriktad mat. Dock aldrig till den grad att det skulle påverka smak eller bekvämlighet. Ella’s Kitchen strävar efter att vara bra på alla sätt genom att erbjuda hälsosam, enkel och rolig mat som inte skadar miljön.

Både år 2009 och 2010 rankades Ella’s Kitchen som ”Topp 15” av de snabbast växande privata företagen i The Sunday Times Fast Track 100, och i juni 2010 utnämndes man till ”Bästa mat- och dryckesvarumärke” i The 2010 Grocer Gold awards, där man slog jättarna Hovis, Walkers, Doritos och Cadburys. Varumärket finns i 14 länder världen över inkluderat Sverige, Norge, Finland samt Australien och varje sekund, varje dag är det någon där ute i världen som mumsar i sig en Ella’s Kitchen-produkt.

På ellaskitchen.se finns mer information.

 

Om TerraCycle

TerraCycle (www.terracycle.se) grundades 2001 och är idag världsledande när det gäller insamling och återanvändning av använda konsumtionsvaror. TerraCycle arbetar med ett 50-tal kända varumärken i 22 länder genom att samla in använda förpackningar och konsumtionsvaror (chipspåsar, godispapper, juiceförpackningar, pennor och tandborstar etc.) som annars skulle förbrännas.

Utöver insamling av barnmatsförpackningar har TerraCycle Sverige även insamlingsprogram för pennor och kaffekapslar. För tillfället deltar runt 90 000 personer i de olika insamlingsprogrammen, och tillsammans har man samlat in över 900 000 förpackningar och pennor, samt bidragit med nästan 100 000 SEK till välgörenhet. Internationellt har TerraCycle även funnit lösningar för att återvinna andra babyprodukter såsom blöjor och våtservetter – lösningar som man så småningom räknar med ska finnas även i Sverige.

Företaget återvinner det insamlade skräpet för nya, miljövänliga produkter och material som finns tillgängliga på nätet och hos större återförsäljare. Skräpet samlas in genom TerraCycles olika brigader, dvs. gratis insamlingsprogram som betalar skolor och välgörenhetsorganisationer för varje inskickat skräp. För mer information om hur man går med i någon av TerraCycles brigader kan man gå in på www.terracycle.se.

För mer information, bilder eller för att boka in en intervju, var vänlig kontakta Christine Jansson på TerraCycle: 020 793 103 / christine.jansson@terracycle.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ella’s Kitchen lanserades av Paul Lindley (Ellas pappa) 2006 i Storbritannien. Han tycker att små barn också ska ha en möjlighet att äta bra ekologisk mat som både är nyttig,
smakrik, rolig och behändig. I en undersökning av Mum’s Views Ltd. 2009 blev Ella’s Kitchen det mest betrodda varumärket av alla barnmatsproducenter i Storbritannien. I Sverige består sortimentet av smoothies, frukost/mellanmål, varmrätter och fruktpuréer. Ella’s Kitchens omsättning i Sverige är omkring 40 miljoner konsumentkronor. 

Inget vanligt säljbolag!

Vår vision är att vara det bästa säljbolaget och distributörsbolaget i Sverige. Med oss får du bred kompetens, högt engagemang och stark affärsmässighet. Vi arbetar transparent, proaktivt och nära våra samarbetspartners för att skapa försäljning ut ur butik. Tillsammans är vi över 100 medarbetare som skapar värde för dina varumärken – varje dag!

Movement Group AB
Flygledaregatan 5b
212 39 Malmö
Sverige